0636429180 [email protected]

Voordat de school uit was, glipte ik nog even snel de drogist binnen. Ik pakte precies de producten die ik nodig had en rende vlug naar de kassa. Ik ben namelijk twee keer te laat geweest op school. En geloof me, dat wil je nooit meer mee maken. De rest van de dag loop je met een giga schuldgevoel, die je dochter van vijf er ook nog extra insmeert. Omdat ze ook wel weet dat ze dan een ijsje krijgt. Mijn onpedagogische skills, daar kun je wat van vinden. Vind ik zelf namelijk ook. Gaat deze post niet over. Even terug naar de drogist:

Ik ren dus naar de kassa en kom als tweede in de rij te staan. Voor mij staat een oudere man, ietwat kalend af te rekenen. Als hij zijn pinpas in de aanslag heeft roept de kassière nog snel: “wilt u er ook anti-klit shampoo bij meneer?”

Wat een gekke vraag is dit toch? Bij iemand die amper haar heeft. Hij lijkt ook een beetje te schrikken van deze ondoordachte vraag en zegt: “nee dank je, ik heb geen last van klitten.” Hij rekent af, loopt naar buiten en roept nog na: “succes met je klitten!”

Toen was ik aan de beurt. En ik dacht, nou krijg ik ook die vraag. En ja hoor, precies op het moment dat ik mijn pinpas erbij haal komt ‘ie: “wilt u er ook anti-klit shampoo bij mevrouw?”

Waarom zou ik dat ineens willen, op het moment dat ik al aan het betalen ben? Dus nee, ook ik zei: “ik heb geen last van klitten”.

Een diepe zucht achter de balie. Zelf komt ze al met de conclusie: “dit werkt echt niet.”

Nee, je moet niet pas gaan verkopen als je klant al op het punt staat te betalen. Dan ben je te laat. Je moet beginnen op het moment dat ‘ie de eerste stap zet in jouw winkel. Dat kan dus ook jouw website zijn of LinkedIn.

Wat is de grootste ondernemersfout die jij bent tegen gekomen? Of heb je er zelf misschien stiekem eentje gemaakt?