0636429180 [email protected]

Laatst was ik op zoek naar een broodfonds. Ik vroeg wat tips van mijn businesscoach. En wat ik dan doe, en jij denk ik ook, is de desbetreffende website opzoeken. Achterhalen wat hun visie is en vooral ook de missie. Wie er werken. En, kunnen zij mijn hulpvraag oplossen?

Verwarring alom

Ik surfte naar de website en daar viel mij meteen iets op. Pontificaal, in het midden van de homepage, stond de blog. En de laatste content kwam zo’n beetje uit het gabbertijdperk. Als ik dit dan zie, gaat er van alles door mij heen:

  • Bestaan ze dan nog wel?
  • Of doen ze dit maar een beetje erbij?
  • Zijn ze wel betrouwbaar?

Vertwijfeld bleef ik achter

De twijfels sloegen mij om de oren. Ik heb deze tip aan de kant gelegd en ik zocht een andere. Want om ze nou een bericht te sturen, met al mijn twijfels er in, dat vond ik te veel werk. Nee, ik wil een website waar ze mij meteen geruststellen. Mijn vertrouwen hebben ze niet kunnen grijpen. Helaas voor hun. Dikke kans gemist.

Benut je potentieel

Nog zo’n voorbeeld. Ik stuitte op een LinkedIn profiel van een zzp’er. Via via hoorde ik dat hij goed was, dus mijn nieuwsgierigheid begon te gieren. Zoals de wind door de bomen op een herfstachtige avond. Tot mijn verbazing stond daar niks. Een zinnetje met wat hij deed. En een CV met wat hij heeft gedáán. Geen website. Niks. Noppes.

Hij zal vast goed zijn, maar…

Hij zal het wel van zijn netwerk hebben. En genoeg werk genereren door offline naam te maken. Maar hey. Dit is toch niet hoe een professionele ondernemer zich manifesteert?

Zo zonde dit

Kortom, je loopt dus veel potentieel klantmateriaal mis wanneer jij je content niet op orde hebt. Als je blogs verouderd zijn. Met een leeg LinkedIn profiel, zonder goede posts. Jij bent een expert, dat weet je. Maar je laat het op die manier niet zien.

Dus wat te doen nu

In het geval van het broodfonds kun je haast nog beter je blog eraf halen. Je zaait er veel te veel verwarring mee. Heb je er geen tijd voor? Dan is dat hartstikke mooi natuurlijk. Het betekent dat de zaken lopen en dat je het druk hebt. Wil je het eigenlijk wel graag, om meer expertise te laten zien? Huur dan iemand in. Zorg dat je een klik hebt. Die persoon kan nou eenmaal het beste voor jou schrijven. Doe er in ieder geval je voordeel mee.

LinkedIn

Voor mij als ondernemer is LinkedIn ontzettend belangrijk. Geen LinkedIn? Weinig klanten. En dat niet alleen, het is ook een geweldige manier om je huidige netwerk warm te houden. Om een band op te bouwen. Te laten zien wie jij bent. Dat jij het net even anders doet dan de anderen uit jouw branche. Mensen willen graag iets leren van een expert. Daar is LinkedIn een heel mooi platform voor. Een ondernemer met een karige LinkedIn pagina? Ook dat zaait weer veel te veel twijfel.

Zoeken op Google

Daarnaast gaan mensen naar jou op zoek, als ze jouw naam doorkrijgen van een ander. Heb je LinkedIn? En post je regelmatig? Dan kan het maar zo zijn dat jouw profiel bovenaan komt te staan. Van daaruit linken ze weer door naar jouw website, om nog meer informatie over jou op te halen.

Zaakjes op orde

Dus ook al lopen de zaken goed. Denk nooit zomaar dat je geen blog nodig hebt. Of dat je het wel zonder social media kan. Voor mij is LinkedIn een heel fijn medium. Voor anderen is dat weer Facebook of Instagram. Ga voor jezelf na wat het beste bij je past, maar maak er wel gebruik van. In de huidige samenleving én als ondernemer heb je dit nodig om professionaliteit uit te stralen. Ik geloof er heilig in dat vindbaarheid op de socials straks belangrijker gaat zijn dan de vindbaarheid op Google.

Wat nu?

Je beseft nu waarschijnlijk dat er werk aan de winkel is. Je hebt blogs nodig, zo ongeveer één keer per maand. En je hebt posts nodig op je zakelijke en/ of persoonlijk LinkedIn profiel, minimaal één keer per week. Het mooie aan blogs, is dat dit al veel content geeft die je op LinkedIn kan gebruiken. Tegenwoordig kan je de blogs zelfs heel handig doorzetten naar je LinkedInpost. Automatisch verschijnt dan de foto van de blog erbij. Dat scheelt weer allemaal tijd.

Strategie

Je hebt een goed plan nodig, het liefst voor een aantal maanden vooruit. Natuurlijk is er altijd ruimte voor spontane gebeurtenissen die tof zijn om te delen. Maar een plan achter de hand, werkt het beste als je niet altijd inspiratie hebt.

Aan de schrijf

Een beetje schrijven moet je wel kunnen. En je moet het ook wel leuk vinden. Anders hou je het niet vol en begin je weer van vooraf aan. Met verouderde blogs en een levenloos LinkedIn profiel. Zonde, dat willen we niet. Het is dan de moeite waard om iemand in te huren. Die met je meedenkt, jou ondersteunt en het schrijven voor je uit handen neemt. Zet je actief in voor een flitsend voorkomen en je zult zien, dat jouw bedrijf straks staat te shinen op internet.

Zal ik je een handje helpen?

[email protected] | www.merledegreef.nl | 06-36 42 91 80

En natuurlijk ben ik héél goed vindbaar op LinkedIn. Gewoon, onder mijn eigen naam. Zo simpel kan het allemaal zijn.